Yduns have

Yduns Have er fondens første køb, og har siden 2014 været bortforpagtet til Johannes, der har drevet landbruget videre i den økologiske ånd, der blev indført i 1987.

 

Yduns Have
• 14 hektarer
• 16 ansatte
• 120 grøntsagssorter
• 220 tons årligt

Siden har Johannes skabt et leveringdygtigt og velfungerende fællesskabsstøttet landbrug på 14 hektar. Han varetager den  daglige drift, men i sommersæsonen er gården fyldt med liv. WWOOF’ere, familie og venner løfter i flok for at udnytte jorden, og hver torsdag henter 30 familier fra Samsø deres friske grøntsager på gården.

Johannes har arbejdet utrætteligt på at skabe en tættere relation mellem forbruger og bonde. De inviterer gerne forbrugerne til at komme ud og se landbruget. Det er her, der kan findes en fælles vej til en holdbar økologisk og lokal fødevareproduktion.

Yduns Have dyrker mere end 100 forskellige sorter af grøntsager, bær, frugter og urter. Processen dækker over hele spektret fra spiring til høst, og alt efter principper om selvforsyning, frugtbarhed, biodiversitet og med en stor kærlighed til jorden.

Udover leveringen til familier på Samsø, leverer Yduns Have grøntsager til Årstiderne, der kan findes i den særlige SamsøKasse, der indeholder grønt udelukkende fra gården.

 

Besøg Yduns Have på Facebook.