Menu Luk

Vision / Strategi

 

Bestyrelserne for Jordbrugsfonden SamsØkologisk og Samsø Økojord A/S afholdt i august 2016 et visionsseminar ønskerne for de kommende år. Der er herefter udarbejdet en konkret Visions- og Handleplan frem til 2020. Læs hele planen HER

"Det er ønsket om at skabe en bæredygtighed i samfundet, der driver projektet."

I 2020 drømmer vi om...

I 2020 er organisation og ledelse udviklet og vores første ejendom, Yduns Have, er renoveret og forpagtningen er velfungerende med en alsidig produktion og lønsomhed. 

Stedet er til den tid et "kraftcenter" for økologi og bæredygtighed på Samsø. Den rummer aktiviteter for foreningen Økologisk Samsø og dens medlemmer, frivillige og alle interesserede, og fungerer som videnscenter, undervisning og formidling. 

I 2020 er der opkøbt jord og landbrugsejendomme med et samlet areal på omkring 200 hektar, der er omlagt eller er under omlægning til økologisk drift. 

Der er flere forpagtere til en alsidig og bæredygtig produktion og forædling, hvor grønne forbrugere og samarbejdspartnere medvirker aktivt til afsætning og finansiering. De første skridt til etablering af en øko-landsby på Samsø er taget.